Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Spouwmuurisolatie
banner image

Na-isoleren spouwmuur

Heb je een spouw, maar is deze nog niet geïsoleerd? Dan is het misschien wel interessant om die spouwmuur te laten na-isoleren. Aangezien jouw woning dan beter geïsoleerd is zal je meer energie besparen, met een lagere energiefactuur als resultaat. Alles wat je moet weten over na-isolatie van de spouwmuur ontdek je hier.

 

Na-isolatie spouwmuur: werkwijze

Het grote voordeel van het na-isoleren van een spouwmuur is dat er geen breekwerken bij komen kijken. De spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Daarvoor maakt men gaten in de voegen. Door die gaten wordt vervolgens het isolatiemateriaal geblazen/gespoten. Achteraf vult men die gaatjes terug op in dezelfde kleur als de voegen.

 

 

Isolatiemateriaal & Prijs na-isoleren spouwmuur

Hoeveel je betaalt voor het na-isoleren van de spouw is afhankelijk van de grootte van de spouwmuur en het gebruikte isolatiemateriaal:

 

1. Minerale wol

Glaswol en rotswol zijn voorbeelden van minerale wol. Het wordt in de vorm van vlokken in de spouwmuur geblazen. De grote voordelen van minerale wol als isolatiemateriaal zijn de thermisch isolerende en geluidsdempende eigenschappen. Je zal binnen dus niet enkel een beter warmtecomfort ervaren. Je hebt ook minder last van geluiden van buitenaf.

Richtprijs spouwmuurisolatie met minerale wol: 15 à 20 euro per m2 (incl. plaatsing)
⇒ Vrijblijvend prijzen op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

2. EPS-parels

Een spouwmuur kan men ook na-isoleren met EPS-parels (geëxpandeerd polystyreen). De meeste EPS-parels scoren minder goed op geluidswerende eigenschappen en brandveiligheid dan glas- en steenwol. EPS-parels zijn wel milieuvriendelijk.

Een groot voordeel is hun dampdoorlatendheid, een gunstige eigenschap die het risico op vochtproblemen vermindert. Verder hebben EPS-korrels ook een goede en langdurende isolatiewaarde.

Richtprijs spouwmuurisolatie met EPS-parels: 20 à 25 euro per m2 (incl. plaatsing)
⇒ Vrijblijvend prijzen op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

3. PUR-schuim

PUR-schuim is een ideaal isolatiemateriaal voor het na-isoleren van dunne spouwmuren. Het heeft namelijk een erg goede isolatiewaarde waardoor een dunne laag PUR-schuim vaak al voldoende isoleert. Aangezien het om schuim gaat kunnen alle kieren bovendien goed opgevuld worden.

Richtprijs spouwmuurisolatie met PUR-schuim: 25 à 35 euro per m2 (incl. plaatsing)
⇒ Vrijblijvend prijzen op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

 

TIP: Laat je jouw spouwmuur na-isoleren, dan kom je in aanmerking voor een subsidie van €6 per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.

 

 

Waarom de spouw na isoleren?

Spouwmuurisolatie heeft enkele interessante voordelen. Na isolatie van de spouwmuur is dus zeker het overwegen waard:

Aangezien je huis beter geïsoleerd is kan je meer energie besparen. Dat vertaalt zich uiteraard ook in een lagere energiefactuur. Op die manier betaalt de investering zich op termijn automatisch terug. Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie op 2 à 5 jaar.

Je hoeft ook niet te vrezen voor grote breekwerken. We haalden het al aan, het isolatiemateriaal wordt gewoon via gaten in de muur gespoten. Het is een werk dat bovendien vaak slechts 1 dag in beslag neemt.

Verder zal je dankzij het na-isoleren van jouw spouwmuur ook kunnen genieten van een hoger warmtecomfort in huis. In tegenstelling tot bij andere isolatiemethodes, hoef je bij spouwmuurisolatie ook niet in te boeten aan plaats.

 

Schakel een vakman in

Het na isoleren van jouw spouwmuur laat je best over aan een vakman. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus tot een goed einde te brengen en jou te verzekeren van kwaliteit.

TIP: Vakmannen kunnen verschillende prijzen hanteren. Vergelijk daarom meerdere offertes. Op die manier kan je prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat van jouw project aanvragen kan via de offertepagina.