Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Spouwmuurisolatie
banner image

Dakisolatie

Een professionele plaatsing van dakisolatie is even belangrijk als het gebruiken van het juiste isolatiemateriaal voor uw dakisolatie. Dakisolatie plaatsen is een klus die elke handige klusjesman vaak zelf kan mits enig opzoekwerk. Maar u maakt zelf best de afweging of dit de beste optie is voor u.

Er zijn verschillende premies, btw korting en belastingvoordelen waardoor het prijsverschil tussen zelf dakisolatie plaatsen en het uitbesteden aan een professionele aannemer erg minimaal is. Door enkele vergelijkingen te maken, zul je al snel merken dat het verschil soms maar €3 per vierkante meter is.

 

Glaswol dakisolatie nog steeds het populairst

Moderne isolatiebedrijven maken vandaag de dag nog steeds gebruik van glaswol en dan voornamelijk van het merk KNAUF SUPAFIL. Glaswol bestaat uit gerecycleerd glas en staat er om gekend niet te rotten of isolatiecapaciteit te verliezen. De wijze van palatsign is de laatste jaren echter wel gewijzigd:

Vroeger plaatsten men dakisolatie rechtstreeks onder het dak. Het probleem hierbij is dat koude en warme lucht hierdoor samenkomen waardoor er condens ontstaat die de isolatiewaarde sterk verminderd. Om dergelijke problemen te voorkomen wordt er meer en meer gewerkt met dampschermen. Elk huis is ook anders. Een eerste en belangrijke beslissing die u zichzelf moet afvragen, is of u beter af bent met dakisolatie of het isoleren van uw zoldervloer.

 

Premies dakisolatie

U heeft op onze website al kunnen lezen waarom dakisolatie zo interessant is voor u. Om de aankoop van dakisolatie voordelig te maken, heeft u recht op dakisolatie premies. U kan aanspraak maken op dakisolatie premies bij uw netbeheerder en de Vlaamse regering en de federale overheid.

 

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie is een van de meest rendabele en eenvoudigste ingrepen als energiebesparende maatregel.

U zal onmiddellijk het verschil voelen, zowel thermisch (lagere energiefactuur) als akoestisch (beter beschermd tegen lawaai en meer wooncomfort). Warmte stijgt altijd. Bij niet geïsoleerde woningen gaat er gemiddeld 25% warmte verloren.

Voor dakisolatie kan u premies aanvragen als u uw dakisolatie laat plaatsen en bij het zelf plaatsen. Maar als u uw dakisolatie laat plaatsen, ligt de premie dubbel zo hoog.

Hierdoor is het verschil in prijs tussen laten plaatsen en zelf plaatsen amper voelbaar. En bovendien krijgt u ook belastingvermindering en heb je ook nog recht op 6% btw tarief in plaats van 21% BTW.

Bij isolatiemateriaal is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde maar ook de ecologische en akoestische isolatie is belangrijk. De manier waarop u uw dakisolatie plaatst en het gebruikte materiaal hebben een enorme impact.